منتديات شقاوة انسان
اهلا بك زائرنا الكريم في منتديات شقاوة انسان هذه الرسالة تفيد بانك غير مسجل في المنتدى فتفضل بالتسجيل
منتديات شقاوة انسان
اهلا بك زائرنا الكريم في منتديات شقاوة انسان هذه الرسالة تفيد بانك غير مسجل في المنتدى فتفضل بالتسجيل
منتديات شقاوة انسان
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتديات شقاوة انسان
 
الرئيسيةالتسجيلالتسجيل جأحدث الصورالبوابةدخول
اعلان عن وجود مسابقة جديدة وهي ان تجعل خمس اعضاء يشتركون بالمنتدى وسوف تحصل على 40 نقطة اضافية ومع كل خمس اعضاء اخرين سوف تحصل على 80 نقطة اضافية وعند وصولك الى 350 نقطه سوف تحصل على 10 ريال رصيدمجاني سوا او زين او موبايلي ومع كل 350 نقطه اخرى سوف تحصل على 10 ريال رصيد اضافي مدة هذه المسابقة 20 يوم سوف تجد شرح افضل عن المسابقه وعن الشروط في المنتدى الترفيهي في قسم المسابقات والالعاب
سوف يتم تغير اسم المنتدى الى اسم اخر وسوف نتدال الاراء والاقتراحات حول اسم المنتدى الجديدفي قسم الاقتراحات والشكاوي

 

 بطاطس بالكريمه

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
روحي تحبك
....
....
روحي تحبك


اوسمة الاعضاء : بطاطس بالكريمه 13419791
عدد المساهمات : 96
نقاط : 291
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 27/04/2010

بطاطس بالكريمه Empty
مُساهمةموضوع: بطاطس بالكريمه   بطاطس بالكريمه I_icon_minitime2010-04-30, 2:08 pm

بطاطس بالكريمه 978825
(بطاطس بالكريمة )

نص كيلو بطاطس - نص كيلو حليب - 2 صفار بيضة - معلقة كبيرة زبدة
فص ثوم مهروس - بصلة مبشورة - نص كوب كريمة لبانى - ملح - فلفل - جبنو مبشورة
الطريقة:
اقشر البطاطس واقطعها حلقات رفيعة اتخن من الشيبس حاجة بسيطة
فى طبق فرن اضع الزبدة كلها فى الصينية وارصص شرائح البطاطس مثل الصورة
ارش على الوش الثوم والبصلة والملح والفلفل
اصب نص كمية الحليب على البطاطس ثم اضع صفار البيض على باقى كمية الحليب
واخلطهم مع بعض ثم اضع عليهم الكريمة اللبانى واخلط تانى كويس
ثم اصبهم على الصينية وارش الوجه كله بالجبنة المبشورة
ادخل الصينية الفرن على الرف اللى تحت علشان تغلى وتستوى
وبالهنا والشفا



===========================================

صينية الزرة الصفراء

4 وحدات (كيزان) زرة صفراء - طماطماية كبيرة - ملح- فلفل - فلفلة حمراء
جبنة اى نوع (شيدر او جودة الخ)- عيدان خشبية الخاصة بالشوى
اسلق الزرة صحيحة زى ماهى فى ماء وزرة ملح
اقطعها قطع متساوية ثم ارصصها واقفة فى الصينية
اقطع الطماطم شرائح واقطع الجبنة شرائح واقطع الفلفلة الحمراء شرائح
اضع فوق كل قطعه زرة شريحة طماطم وعليها شريحة جبنة وعليها شريحة فلفل
ثم انغز داخل كل قطعة زرة العصاية (الخلة) الخشب
ادخل الصينية الفرن لحد ماتسيح الجبنة
وبالهنا والشفا

============================================

اللازانيا



كيلو دقيق - 100 جم زيت - 3 بيضات - 50 جم حليب - زرة ملح
لحمة معصجة بالصلصة - بشاميل خفيف - جبنة مبشورة
الطريقة
اضع على الدقيق الزيت وزرة الملح و2 بيضة فقط واخلطهم بأيدنا كويس ثم اضع
عليهم الحليب وافضل اعجن بأيدى وحتكون العجينة جامدة وانتم بتعجنوا ثم
اضع البيضة اللى باقية عندنا واكمل العجن على الرخامة كويس
ارش الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة مع رش دقيق على وشها
وتحتها اثناء الفرد
ثم اقطعها مربعات مثل شكل اللازانيا اللى بتشتريها ونسلقها فى ماء مغلى
وبعد ماتطلعيها من ماء السلق تطلعيها فى طبق فية ماء مثلج ومكعبات ثلج
ابدء فى عمل صينية اللازانيا
اضع فى الصينية طبقة لازانيا وفوقها طبقة عصاج ثم طبقة جبنة ثم طبقة طبقة لازانيا
ثم طبقة عصاج ثم بشاميل يغطى كل الصينية ثم طبقة جبنة وندخلها الفرن
لمدة حوالى ربع ساعة وبالهنا والشفا



============================================


مكرونة بالسى فود



مكرونة فيونكات - جمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى -
ثوم - ملح - فلفل- معلقتين زبدة - كمون - ليمون - حليب
الطريقة
(ملحوظة :ممكن تشتريها جاهزة )
اولا طريقة عمل المكرونة
كيلو دقيق - 100 جم زيت - 3 بيضات - 50 جم حليب - زرة ملح
اضع على الدقيق الزيت وزرة الملح و2 بيضة فقط واخلطهم بأيدنا كويس ثم اضع
عليهم الحليب وافضل اعجن بأيدى وحتكون العجينة جامدة وانتم بتعجنوا ثم
اضع البيضة اللى باقية عندنا واكمل العجن على الرخامة كويس
ارش الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة مع رش دقيق على وشها
وتحتها اثناء الفرد
اقطع العجينة شرائح بالطول ثم بالعرض حتتكون عندك مستطيلات صغيرة
تاخدى كل مستطيل وتضغطى علية بصوابعك من النص حتتكون عندك
شكل الفيونكة تضعيها فى الماء المغلى تتسلق وتستخدميها
عادى مثل الجاهزة بالظبط
اضع فى المقلاية معلقتين زبدة واشوح فيها الثوم المهروس ثم اضع
الجمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى والملح والكمون
والفلفل واقلب فيهم كويس لمدة 10 دقايق ثم اضع المكرونة
الفيونكة واقلب تقليبتين تلاتة ثم اضع نص كوب حليب او كريمة لبانى
واقلب لحد ماتاخد غلوة او غلوتين
وبالهنا والشفا


============================================


بالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
همس الليل
Admin
همس الليل


اوسمة الاعضاء : بطاطس بالكريمه Ahm3com32
عدد المساهمات : 214
نقاط : 363
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 19/03/2010

بطاطس بالكريمه Empty
مُساهمةموضوع: رد: بطاطس بالكريمه   بطاطس بالكريمه I_icon_minitime2010-04-30, 2:33 pm

بطاطس بالكريمه Ymmm11
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://u-u-u.yoo7.com
><#**saaod99**#><

><#**saaod99**#><


اوسمة الاعضاء : بطاطس بالكريمه 1203
عدد المساهمات : 18
نقاط : 29
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 27/04/2010

بطاطس بالكريمه Empty
مُساهمةموضوع: رد: بطاطس بالكريمه   بطاطس بالكريمه I_icon_minitime2010-05-01, 4:30 am

يسلمو .....

على اديك الحلوووه..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بطاطس بالكريمه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات شقاوة انسان  :: منتدى البنات :: مطبخ شقاوة انسان-
انتقل الى: